Gemengde bonen met tomatensaus

De vele specerijen maken deze bonen bijzonder van smaak. Het oorspronkelijke recept is van Yotam Ottolenghi, die naast de sugarsnaps, pronkbonen en tuinbonen gebruikt. Ik heb deze vervangen door snijbonen en fijne tuinerwtjes, wat ook een heel goed resultaat geeft. Ook heb ik er wat meer tomaten in gedaan. Samen met de rijst is dit een heerlijke vegetarische maaltijd.

Inspiratiebron: Yotam Ottolenghi

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (25 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eetl olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngesnipperd
  • 1/4 theel gemalen komijn
  • 1/4 theel gemalen koriander
  • 1/4 theel kurkuma
  • 1/2 theel gemberpoeder
  • 1/2 theel gemalen kardemom
  • 1 blik tomatenblokjes, incl. sap
  • 1 theel tomatenpuree
  • 1/2 - 1 theel suiker
  • 1/2 bouillonblokje
  • 75 gram sugarsnaps, schuin doormidden gesneden
  • 100 gram snijbonen, in schuine stukjes gesneden
  • 125 gram fijne tuinerwtjes, diepvries
  • zout en peper
  • 4 blaadjes lavas, fijngesneden (of koriander of dragon)
  • half bosje peterselie, fijngesneden

Bereiding

Ontdooi de tuinerwtjes. Kook de snijbonen 5 minuten in wat water.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui op halfhoog vuur ongeveer 3 minuten of tot ze licht bruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Zout, peper en specerijen erbij doen en omroeren.

Tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, bouillonblokje en alle bonen toevoegen en alles door elkaar roeren.

Breng aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten of tot de sugarsnaps beetgaar zijn.

Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Roer de peterselie en lavas erdoor en dien meteen op. Lekker met basmatirijst.

Eet smakelijk.