Gestampte spruiten met casseler rib en curry-uiensaus

Voor degenen die niet van spruiten houden is dit een uitdaging. De typische (sterke) spruitensmaak proef je op de achtergrond. Dit is echt verrassend lekker. Proberen dus!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (35 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • aardappels voor puree
  • 500 gram spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 schijven casserler rib (van de slager)
  • 1 potje zilveruitjes, zoetzuur
  • 2 eetl currysaus
  • 1 eetl tomatenketchup
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • beetje vloeibare margarine

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze gaar.

Kook de spruiten in +/- 7 minuten gaar, maar niet tot snot. Tip: Kook een stukje ui mee, dat verzacht de smaak.

Een beetje vloeibare margarine in een anti aanbakpan doen en de casseler rib hierin een minuut of 6 bakken tot ze een mooi kleurtje hebben en gaar zijn.

Het vlees uit de pan nemen en warmhouden. In de pan de zilveruitjes met vocht, ketchup, curry en basterdsuiker doen. Roer goed en laat het een beetje inkoken tot een mooie saus.

Giet de aardappels af, doe er wat peper, nootmuskaat, een beetje spruitenkooknat en wat melk bij en maak er een lekker smeuiige puree van.

De spruiten afgieten en bij de puree doen en er een mooie stamppot van maken.

Schep een portie spruitjesstamp op het bord, leg hier het vlees op en schep op het vlees een flinke lepel saus.

Eet smakelijk.