Gestoofd varkensvlees met sherry

De sherry geeft aan het gestoofde varkensvlees een verfijnde smaak. Je kunt dit gerecht prima een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (15 bereiden, 20 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 gram magere hamlap, in blokjes
  • flinke scheut vloeibare magarine
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • 1/2 eetl zoet paprikpoeder
  • 13 gram bloem
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 eetl droge sherry
  • zout en peper
  • 70 gram (kastanje)champignons, in plakjes

Bereiding

Verwarm de margarine en bak het vlees hierin lichtbruin. Schep uit de pan en houd apart.

Bak in het achtergebleven vet de uisnippers al roerende gedurende 5 minuten. Voeg paprikapoeder en bloem toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg geleidelijk de bouillon toe en blijf steeds roeren tot je een mooie gladde saus hebt gekregen.

Doe het vlees terug in de pan, samen met de sherry en de champignons. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur het vlees in ongeveer 20 minuten gaar sudderen. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Maak op smaak met peper en zout. Eventueel kun je er nog een lepel zure room door roeren.

Je kunt dit serveren met bijvoorbeeld rijst en sperciboontjes.

Eet smakelijk.