Gestoofde biryanikip met rozijnen

Bij BinnensteBuiten zag ik dit recept van Sharon de Miranda voorbij komen. Het sprak me meteen aan, al kon ik het niet laten om er mijn eigen draai aan te geven.

Inspiratiebron: Sharon de Miranda

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 70 minuten (30 bereiden, 40 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 350 gram kippendijen
  • arachideolie
  • blik kikkererwten, 240 gr uitlekgewicht
  • 1,5 theel biryanikruiden
  • 1 grote rode ui, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 1/2 winterpeen, in blokjes van 1 cm
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • handje rozijnen
  • 1/2 doosje koriander
  • 1 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • zout, peper
  • ketjap manis
  • rijst voor erbij

Bereiding

Snijd overtollig vet van de kippendijen. Snijd ze in stukken van ca 3 cm. Kruid de stukken kip met zout en de biryanikruiden. Laat ze een kwartier marineren.

Snijd intussen de groenten.

Verhit ca 2 eetl arachideolie en bak op halfhoog vuur de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en roerbak 5 minuten. Laat de laatste minuut de knoflook meebakken. Laat alles lekker bakken.

Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak dit ook mee.

Giet er nu zoveel water bij dat de kip net onder staat. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg ook de wortelblokjes toe. Laat alles 15 min. sudderen.

Neem nu het deksel van de pan en voeg de kikkererwten en rozijnen toe. Laat het geheel nu in ca 10 min. op middelhoog vuur inkoken tot je een dikke saus hebt gekregen.

Snijd intussen de paprika in dunne reepjes en roerbak ze in een koekenpan met een beetje olie 3 à 4 minuten. Zet apart. Snijd de korianderblaadjes in smalle reepjes.

Als de saus de goede dikte heeft de paprika en koriander erdoor roeren. Maak op smaak met zout, peper en ketjap naar smaak.

Serveer dit met witte rijst.

Eet smakelijk.