Gevulde aardappel met spinazie en zalm

De combinatie zalm en spinazie is altijd goed. Met dit recept krijg je een hoofdgerecht voor twee personen en een bijgerecht voor vier. Dit was de eerste keer dat ik gevulde aardappels maakte en het heeft me geïnspireerd om er eens flink mee te gaan experimenteren.

Inspiratiebron: leukerecepten.nl

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 80 minuten (30 bereiden, 50 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 70 gram zure room
  • 100 gram gerookte zalmblokjes of -snippers
  • ca. 8 sprieten bieslook, fijngesneden
  • ca. 30 gram geraspte kaas + wat extra
  • zout en peper

Bereiding

Kook de aardappels in ruim water 20 - 25 minuten. Laat een beetje afkoelen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Verhit een beetje olijfolie in een wok en fruit de knoflook even tot hij gaat geuren. Voeg de spinazie toe en wok tot deze is geslonken.

Hak de spinazie op een snijplank fijn.

Meng in een kom de spinazie, zure room, geraspte kaas, zalmblokjes, bieslook, zout en peper.

Halveer de aardappels en hol ze uit. Zorg dat de buitenrand niet te dun is. Bestrooi evt. met wat zout en/of peper.

Snijd het kruim klein en meng door het spinazie mengsel.

Vul de aardappels met het mengsel. Je hebt veel vulling, genoeg om er een flinke kop op te scheppen. Geeft niet, is juist lekker.

Strooi er nog wat geraspte kaas over en zet 20 - 25 minuten in de oven.

Mmm.. smullen maar.