Gevulde courgette

Courgette gevuld met groenten en rijst. Hou je voor de vulling vooral niet aan de groenten die in de lijst staan, want je kunt zo'n  courgette met van alles vullen. Gebruik je fantasie en de inhoud van je groentenla.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (15 bereiden, 25 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 grote courgette, of 2 kleintjes
  • restje gekookte rijst
  • prei
  • wortel
  • ui
  • paprika
  • lenteui
  • tomaat
  • peper, zout
  • geraspte kaas
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Het is moeilijk om aan te geven hoeveel groenten je precies nodig hebt. Neem van alles een beetje, je kunt zelf wel inschatten of je genoeg hebt om twee helften te vullen. Als je overhoudt (dat is ook wel een beetje de bedoeling) schep je dat gewoon in de ovenschaal naast de courgettes.
Snijd de courgette doormidden en haal het middelste deel eruit met een lepeltje. Dit gebruik je niet.
Strooi een beetje zout in de courgette. Snijd alle groenten in stukjes en plakjes.
Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit de ui op middelhoog vuur glazig.
Doe de andere groenten behalve de tomaat erbij en roerbak dit een paar minuten.
Voeg dan de rijst en tomaatblokjes toe en laat dit meebakken. Peterselie en selderij erbij en doorroeren.
Vet een ovenschaal in en leg de courgettes erin. Schep ze vol met het groentenmengsel en druk een beetje aan. Wat je over hebt schep je in de schaal.
Strooi er geraspte kaas over en zet in de oven. Laat in ongeveer 25 minuten warm en gaar worden.
Geef er wat rauwkost bij.

Eet smakelijk.