Gevulde paprika met linzen

Vul paprika's eens met linzen en tomaten in plaats van gehakt, rijst en hier en daar wat groen spul. Ze zijn voedzaam en ook nog eens supergezond.

Inspiratiebron: Boek "Eiwitrijk"

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (20 bereiden, 40 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 rode paprika's
  • 75 - 100 gram (Du Puy) linzen, gekookt
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 50 gram feta, in stukjes
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes, zonder pitjes
  • zout en peper
  • basilicum blaadjes
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Leg ze in een passende ovenschaal.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot de ui glazig is. Schep er de linzen door, maak op smaak met zout en peper en warm even door.

Schep het linzen mengsel in de paprikahelften. Schep er de tomaten en feta op.

Dek de schaal af met alu-folie en zet 20 - 25 minuten in de oven.

Haal het folie eraf en laat nog 10 - 15 minuten in de oven staan.

Gebruik de staafmixer of blender om van de basilicum en 2 eetl olijfolie een geurige dressing te maken. Besprenkel de paprika's met de basilicumolie.

Eet smakelijk.