Ginger ale

Zelf ginger ale maken? Jazeker,Yvette van Boven draait er haar hand niet voor om. Het is heel eenvoudig en je krijgt een heerlijke, verfrissende drank. De naam doet vermoeden dat er alcohol in zit, maar het is toch echt limonade.

Inspiratiebron: Yvette van Boven

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 15 minuten (15 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • ca. 6 cm verse gember, geschild en geraspt
  • sap van 1 citroen
  • 150 gram rietsuiker (of 200 gram honing)
  • 1,5 liter lauwwarm water
  • 1/4 theel droge gist
  • 1 petfles van 1,5 liter

Bereiding

Roer de geraspte gember en het citroensap in een kom door elkaar.

Giet een deel van het warme water erbij en roer hier de suiker en gist door, totdat de suiker is opgelost.

Giet alles in de petfles. Gebruik hiervoor een trechter. Vul de fles met lauwwarm water tot 5 cm onder de rand. De fles niet te vol doen i.v.m. ontploffingsgevaar. Daarom ook géén glazen fles gebruiken!

Laat de fles ca. 24 uur op kamertemperatuur staan, zodat de gist zijn werk kan doen. De fles voelt nu keihard aan.

Zet de fles in de koelkast en laat ijskoud worden.

Draai de fles voorzichtig open en schenk de ginger ale door een theezeefje in een glas.

Mmm... heerlijk!