Granaatappelsaus

Dit is een heerlijk fruitige saus, die past bij kip, wild en rundvlees maar ook heerlijk is bij een bolletje ijs, door de yoghurt, bij vlaflip of een sorbet. Kortom een saus waar je alle kanten mee op kunt.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 15 minuten (15 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • pitjes van 1 granaatappel
  • handje aardbeien, uit de diepvries
  • handje frambozen, uit de diepvries
  • snuf kaneel
  • 1 dessertlepel suiker, of naar smaak

Bereiding

Doe alles in een pannetje en laat op laag vuur aan de kook komen. Laat de saus 10 - 15 minuten heel zachtjes koken. Roer de saus door een passeerzeef. Laat afkoelen. Je kunt ook meer saus maken en de kokende saus in schoongemaakte potjes gieten. Zet ze 10 minuten ondersteboven en daarna af laten koelen. Invriezen kan ook. Laat de dan saus eerst afkoelen en giet daarna in ijsklontjeszakjes. Zo heb je altijd een voorraadje. Eet smakelijk.