Grieks gekruid stoofvlees

Door het gebruik van de specerijen wordt dit stoofvlees door en door Grieks. Hiervoor heb ik twee wat dikker gesneden magere runderlapjes gebruikt van elk 200 gram en beide gevuld met knoflook. Het vlees is langzaam gegaard in de slow cooker, maar je kunt dit ook op een paar uur op een klein sudderpitje laten garen.

Inspiratiebron: Rianne Buis

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 380 minuten (20 bereiden, 360 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 iets dikkere magere runderlapjes à 200 gram
  • 1 teen knoflook in 6 dunne plakjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kruidnagel
  • 1/2 theel kaneel
  • flinke snuf piment
  • flinke snuf verse nootmuskaat
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillonblokje opgelost in een beetje heet water
  • scheutje rode wijn
  • peper

Bereiding

Vet de binnenpot van de slowcooker in met wat vloeibare margarine.

Maak in elk runderlapje 3 inkepingen met het vleesmes en duw in elke inkeping een plakje knoflook.

Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees licht bruin. Leg in de binnenpot.

Giet de tomatenblokjes in een kom of maatkan en roer hier de rest van de ingrediënten door. Giet dit over het vlees.

Zet de crockpot 3 uur op hoog en daarna nog 3 uur op laag.

Leg het vlees op een bord, schep er wat saus over en geef de rest van de saus er apart bij.

Wij hebben dit gegeten met zilvervliesrijst en erwtjes en worteltjes.

Eet smakelijk.

Tip: Ook lekker met spaghetti, buisvormige pasta of sneden knapperig brood. Neem i.p.v. 2 runderlapjes een braadstuk, snijd dit voor het serveren in plakken, leg op een vleesschaal en serveer met de saus.