Hamburgers met geitenkaas en uiencompote

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Hamburgers:
  • 2 rundertartaartjes
  • een dikke ronde plak geitenkaas van 100 gram
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • ong. 3 kleine augurkjes, zoetzuur, heel fijn gesnipperd
  • beetje sambal (naar smaak)
  • 2 eetl tomatenketchup
  • 3 druppels worcestershiresaus
  • zout en peper uit de molen
  • 2 sesambollen
  • Uiencompote:
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 25 gram boter
  • scheutje balsamicoazijn
  • paar takjes verse tijm
  • 100 ml rode wijn b.v. Spaanse Tempranillo van AH
  • 1 theel suiker
  • rucola

Bereiding

Omdat de uiencompote een poosje moet sudderen, begin je hiermee.

Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de uiringen zachtjes zo'n 5 minuten. Doe de overige ingredienten erbij en laat dit ong. 20 minuten zachtjes sudderen tot je een stroperig geheel krijgt. Roer af en toe.

Hamburgers: Neem 1/3 van de geitenkaas en verkruimel dit. Doe dit samen met alle andere ingredienten door de tartaartjes. Kneed dit grondig door elkaar. Maak hier 2 dikke hamburgers van en laat ze in de koelkast even opstijven. Maak intussen van de overgebleven kaas 2 ronde plakken die op de hamburgers passen.

Snijd de broodjes open en leg ze even onder de grill, totdat ze bruin zijn geworden. Leg hier een paar blaadjes rucola op.

Bak de hamburgers in een koekenpan aan 1 kant bruin op halfhoog vuur. Draai nu voorzichtig de hamburgers om en leg de kaasplakken voorzichtig op de hamburgers. Laat nu de andere kant ook bruin bakken.

Als de burger klaar is leg je deze voorzichtig op het broodje met rucola. Leg hier een schep uiencompote op.

Met de rest van de rucola een eenvoudige salade maken en met de overige uiencompote erbij serveren.