Herfstworteltjes

In deze tijd van het jaar kun je bij de supermarkt wortels vinden met verschillende kleuren: geel, oranje en paars. Mijn ervaring i,s dat je met de paarse een beetje voorzichtig moet zijn, omdat alles een beetje 'paarsig' wordt. Vandaar dat ik deze keer alleen de gele en oranje exemplaren heb gebruikt. De gebruikte kruiden geven er een herfsttintje aan.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (10 bereiden, 10 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ca. 400 gram wortelmix
  • beetje zout
  • vloeibare margarine
  • ca. 1 eetl agavesiroop
  • speculaaskruiden

Bereiding

Schil de wortels met een dunschiller en snijd in dunne plakjes. Kook ze in weinig water en wat zout bijna gaar. Giet ze af.

Schuif de worteltjes naar één kant van de pan en maak aan de andere kant van de pan een 'sausje' van de vloeibare margarine, agavesiroop en een mespunt speculaaskruiden. Roer dit voorzichtig door de worteltjes.

Proef de worteltjes en voeg evt. nog wat agavesiroop en/of kruiden toe, totdat je ze goed van smaak vindt.

Wij hebben deze worteltjes gegeten met rijst en het biryani stoofvlees. Mmm, heerlijk!

Aanraders bij dit recept