Hollandse pot met mosterdsaus

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 dikke varkensfiletlapjes, of 6 dunne a la minute filetlapjes
  • olijfolie
  • 4 grote (pof)aardappels
  • 400 gram spercibonen
  • 150 gram rookspekreepjes
  • 1 ui
  • olie
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • mosterdsaus

Bereiding

Laat de filetlapjes op kamertemperatuur komen. Kwast ze in met olijfolie.

Breng water aan de kook, boen de aardappels schoon en snijd elk in 4 plakken en de plakken in 4 stukjes. Kook ze 10 minuten.

Maak de spercibonen schoon, halveer ze en leg ze na 5 minuten op de aardappels.

Bak in een antiaanbakpan de spekreepjes en 1 gesnipperde ui. Haal overtollig vet uit de pan en gooi dit weg.

Giet de aardappels en boontjes af, schep ze bij de spekjes, knijp er de knoflook boven uit en strooi er wat peper over.  Schep het af en toe om en bak het 10 tot 12 minuten.

Bak in een andere antiaanbakpan (b.v. grillpan) de filetlapjes zachtjes aan elke kant 5 minuten.

Knip het blad van 2 takjes peterselie fijn en strooi dit over de groente. Geef er mosterdsaus bij.