Hongaarse gehaktrolletjes

Weinig werk en een verrassend resultaat.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram fijngesnipperde ui
  • 1/2 gesnipperde rode paprika
  • 1 ei
  • 3 verkruimelde beschuiten of 3 á 4 eetl paneermeel
  • 50 gram bacon in kleine stukjes gesneden
  • peper, nootmuskaat
  • 1 theel zout
  • voor de saus:
  • 5 dl bouillon (van blokje)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 groene paprika in kleine blokjes
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • peper
  • aardappelzetmeel
  • gefruite uitjes
  • beetje gehakte verse peterselie

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en doe er zout, peper, nootmuskaat, ei en beschuit (paneermeel) bij. Meng dit goed door elkaar. Meng er dan de ui, paprika en bacon door. Maak er rolletjes van (in de vorm van een kleine frikadel) van ongeveer 75 gram. Je hebt dan ongeveer 10 rolletjes.

Bak ze op een matig vuur in ong. 10 minuten bruin en gaar. Pas op dat ze niet gaan aanbranden. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Verwijder het vet en doe een klein beetje olie of vloeibare margarine in de pan en fruit de gesnipperde ui en paprika kort. Doe hier de tomatenpuree bij en roer dit even los.

Voeg dan de bouillon toe en laat dit even zachtjes koken.

Bind de saus met aardappelzetmeel (aangemaakt met een beetje koud water) en breng het op smaak met wat peper.

Doe de rolletjes in een schaal en schenk er de saus over. Garneer met een beetje peterselie en de gefruite uitjes.

Serveer deze schotel met rijst en een frisse salade b.v. Salát Nespéky.

Eet smakelijk.