Indiase rijst met spinazie en cashewnoten

Dit vegetarische gerecht vormt een voedzame hoofdmaaltijd, maar kan ook bij een pittige vleescurry worden geserveerd. Dit is een slow cooker gerecht.

Inspiratiebron: Uit het slowcooker kookboek

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 95 minuten (20 bereiden, 75 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ca. 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 tomaten, ontveld, zonder pitjes fijngehakt
  • 140 gram (snelkook) zilvervliesrijst
  • flinke snuf gemalen koriander
  • flinke snuf gemalen komijn
  • 1 wortel, grof geraspt
  • 375 ml groentenbouillon
  • 90 gram spinazie, ontdaan van steeltjes en grof gehakt
  • 50 gram cashewnoten, geroosterd
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Was de rijst tot het water helder is. Laat goed uitlekken en doe in de ingevette binnenpan van de slow cooker.

Verhit in een koekenpan de margarine en fruit hierin zachtjes de ui gedurende 5-7 minuten. Voeg de knoflook en tomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg koriander en komijn toe en roer door. Schep het mengsel in de binnenpan bij de rijst.

Roer de geraspte wortel erdoor en giet de bouillon erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Deksel op de pan en verwarm 1 uur op hoog. Het recept gaat uit van hoeveelheden voor 4 personen. Ik heb de helft gebruikt, waardoor de rijst wel erg gaar was. Waarschijnlijk is 45 minuten ook voldoende.

Leg de spinazie op de rijst, doe het deksel weer op de pan en verwarm alles nog ca. 30 minuten, tot de spinazie geslonken is. Roer de spinazie door de rijst.

Proef of er nog wat zout en/of peper bij moet. Schep op de borden en bestrooi met de cashewnoten. Geef er een frisse (rauwkost)salade bij.

Eet smakelijk.