Indisch stoofvlees

Weer een geweldig recept van Karin Luiten uit de (Trouw)serie koken zonder pakjes en zakjes.

Inspiratiebron: Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 265 minuten (25 bereiden, 240 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, gesnipperd
  • ca. 3 cm verse gember, gesnipperd
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 limoenblaadjes
  • 1/3 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • sambal naar smaak
  • 1/2 eetl bruine basterdsuiker
  • scheutje olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Verwarm wat olie in een braadpan, die ook in de oven kan. Fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg sambal en gember toe en fruit even mee. Voeg het vlees toe en braad dit al roerende aan in de pan.

Leg een knoop in de stengel sereh en doe in de pan.

Voeg bouillon, kokosmelk, kaneel, limoenblaadjes, suiker en steranijs toe. Laat even aan de kook komen. Zet de pan met deksel in het midden van de oven en laat 4 uur heel zacht sudderen. Haal na 1 uur de steranijs uit de pan.

Lekker met rijst.

Eet smakelijk.