Indische gehaktballetjes met satésaus

Pittige gehaktballetjes met verrassende ingrediënten.

Inspiratiebron: makkelijkerecepten.net

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (10 bereiden, 10 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 1/2 eetl pindakaas met stukjes noot
  • 2 eetl ketjap
  • 1/2 theel sambal, of naar smaak
  • 1 eet. zoete chilisaus, of naar smaak
  • zout
  • satésaus

Bereiding

Kneed alles, behalve de satésaus, goed door elkaar en maak er 8 balletjes van. Zet een half uurtje in de koelkast om wat op te stijven.

Verwarm in een antiaanbak koekenpannetje een klein klontje boter en bak de balletjes op laag vuur in ca. 8 minuten bruin en gaar.

Verwarm de satésaus. Leg de gehaktballetjes op een bord en giet hier de saus over.

Eet de balletjes met b.v. witte rijst en komkommer

Met b.v. chilisaus of loempiasaus een lekkere snack.

Eet smakelijk