Ingewikkelde kabeljauw met kerstomaatjes uit de oven

Verrassend goed van smaak. Ook leuk om je gasten eens mee te verwennen.

Inspiratiebron: Een beetje van Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 flinke kabeljauwfilets
  • 100 - 125 gram magere bacon (zonder vetrandjes)
  • klein takje verse rozemarijn
  • wat viskruiden (of peper en zout)
  • 1 citroen
  • kerstomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met wat boter.

Snijd de naaldjes van de rozemarijn heel fijn. Snijd van de citroen 4 plakjes.

Bij lange visfilets de dunne stukken omvouwen zodat je mooie "pakketjes" krijgt. Bestrooi de vis lichtjes met de viskruiden. Bestrooi één kant van de vis met de rozemarijn.

Leg de plakjes bacon op een snijplank. Leg de citroenplakjes in het midden van de bacon en hier bovenop de vis. (met de rozemarijnkant boven). Vouw de bacon over de vis heen zodat de vis rondom bedekt is.

Verhit wat vloeibare margarine in een pan en bak de vis snel om en om een beetje bruin. Voorzichtig met draaien. Leg de vis in de ovenschaal, schik de kerstomaatjes hier omheen en zet, afhankelijk van de dikte van de vis, 12 tot 15 minuten in de oven. Als de vis dan nog niet gaar is, zet dan gewoon weer even terug in de oven.

Wij hebben dit gegeten met gebakken krieltjes en de Wierdense rauwkost salade van onze groentenboer wat een fantastische combinatie bleek.

Eet smakelijk.