Japanse wortel-gember dressing

Deze dressing heb ik door de curry van aardappels en bloemkool gedaan. Kan ook over gegrilde groenten, in een salade dressing, in de soep en stoofpotjes. De dressing is heel simpel te maken.

Inspiratiebron: Plant based on a budget

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 10 minuten (10 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 gram wortel, in plakjes gesneden
  • 120 ml water
  • 2 eetl fijngesneden verse gember
  • 1 eetl rijst azijn
  • 1 eetl sojasaus
  • 1/2 eetl zonnebloemolie
  • 1 theel suiker
  • 1/2 theel zout

Bereiding

Kook de wortelplakjes in weinig water gaar. Giet af. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Laat afkoelen. Voor de curry had ik 1 eetl nodig. De rest heb ik in ijsblokjes zakjes gedaan en ingevroren.