Kabeljauw met groenten uit IJsland

Dit is een eenvoudige, no nonsens ovenschotel met vis en groenten.

Inspiratiebron: Janny de Moor

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (30 bereiden, 20 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 350 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram panklare koolraap (in "frietjes" gesneden)
  • 2 vastkokende aardappelen, in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel, in stukjes gesneden
  • 1 prei, in halve ringen gesneden
  • zout en peper
  • 2 eetl boter
  • 2 theel kerriepoeder
  • 2 1/2 afgestreken eetl bloem
  • viskruiden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Koolraap, aardappel, wortel en prei in een pan doen. Zoveel water erop gieten dat de groenten net onder staan en gaar koken. Laat uitlekken en vang het kookvocht op.

De vis zorgvuldig droog deppen, in stukken snijden en bestrooien met wat viskruiden (of zout en peper). Leg de vis op de bodem van een ingevette ovenschaal. Bedek met de groenten.

In een pan de boter smelten en de kerrie en bloem erbij roeren. Dan beetje bij beetje 250 - 300 ml groentenat erbij gieten en roeren tot je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en/of peper.

Giet de saus over de groenten en zet de schotel ca. 20 minuten midden in de oven.

Haal de schotel uit de oven en schep voorzichtig een beetje door. Serveer meteen.

Eet smakelijk.