Kabeljauw met tomatensaus

Door de saus heeft deze schotel een Italiaans tintje gekregen.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (30 bereiden, 20 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram Italiaanse groenten
  • 350 gram aardappelschijfjes, 4 minuten gekookt
  • 250 gram kabeljauw
  • tomatensaus van : 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theel gedroogde tijm
  • 1 theel rozemarijn
  • 1 theel oregano
  • 1/2 theel zoet paprikapoeder
  • evt. 2 eetl zongedroogde tomaten (van Alexandra's)
  • olijfolie
  • geraspte kaas

Bereiding

Begin met de tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en de kruiden op matig vuur totdat de ui zacht is. Roer er de tomatenblokjes, de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en het bouillontablet door. Laat 10 minuten pruttelen.

Verwarm de oven op 200 graden.

Pocheer de vis 3 minuten in water dat tegen de kook aan is. Haal uit de pan en leg op een bord. Of nog beter, stoom de vis in een stoommandje tot hij bijna gaar is.

Verhit wat olijfolie en wok de groenten tot ze zacht zijn. Roer de tomatensaus erdoor.

Verdeel de vis in stukjes en schep door de groenten met saus. Proef op smaak.

Doe alles over in een ingevette ovenschaal en leg de aardappelplakjes erop. Bestrooi evt. met wat aardappelkruiden. Verdeel er de geraspte kaas over en zet 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk.

Tip: Leg een laag basilicumblaadjes tussen het groenten-vis mengsel en de aardappelschijfjes.