Kervelsoep

In een Duits kookboekje met een verzameling van recepten uit het tijdschrift "Landlust", te vergelijken met het Nederlandse Landleven, staan allerlei recepten met vaak weinig ingrediënten en makkelijk te maken. Deze kervelsoep is er één van. De soep is verrassend door de lichte (anijs)smaak van de kervel. Weer eens wat anders.

Inspiratiebron: "Landlust", duits tijdschrift

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • klein bosje kervel, ongeveer 1/3 bakje
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote vastkokende aardappel, in blokjes
  • 1/2 liter groentenbouillon
  • peper en eventueel zout uit de molen
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Verwarm de olie en fruit de ui en aardappelblokjes een paar minuten op laag vuur.

Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Was de kervel en snijd fijn.

Doe deze bij de soep en pureer met de staafmixer. Kruiden met wat peper.

De soep niet meer laten koken. Schep in 2 kommen en serveer direct met b.v. stokbrood.

Eet smakelijk.