Kip met cashewnoten op Chinese wijze

In een Chinees restaurant is dit gerecht beslist één van mijn favorieten. Fluweelzachte kip met knapperige cashewnoten in een lichtpikante saus. Het mooie is, dat ik er nu niet meer voor naar een restaurant hoef.

Inspiratiebron: Rasamalaysia

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (25 bereiden, 35 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram kipfilet
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 5 plakjes gember, in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • Marinade: 1 theel zuiveringszout (=natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij de apotheek)
  • 1 theel maizena
  • 1/2 theel droge sherry
  • Saus: 1/2 eetl oestersaus
  • 3/4 theel lichte soya saus
  • 3 eetl water
  • 3 "draaien" versgemalen peper
  • 1/2 theel suiker
  • 1/2 theel droge sherry
  • 3 druppels sesamolie
  • zout naar smaak

Bereiding

Rooster de cashewnoten in een opwarmende oven (150 graden) tot ze lichtbruin zijn.

Marineer de kip met het zuiveringszout gedurende 20 minuten. Spoel zeer goed af en dep droog met keukenpapier.

Marineer de kip nu gedurende 15 minuten met de maïzena en de sherry.

Meng alle ingrediënten voor de saus.

Verhit in een wok 1 eetl olie en roerbak de kip tot deze er wit uit ziet. Leg op een bord en zet apart.

Verhit nog 1 eetl olie en roerbak hierin de gember, paprika en ui ongeveer 2 minuten.

Doe de saus erbij en roerbak tot de kip gaar is en mooi bedekt is met de saus. Maak op smaak met zout.

Voeg de cashewnoten toe en roer snel door elkaar.

Geef er witte rijst bij.

Eet smakelijk.