Kip in zoetzure saus

Kip met zoetzuur is altijd een goede combinatie. Omdat ik de sauzen uit potten en pakjes niet geweldig vind, ben ik op zoek gegaan naar een goed recept. Na zoeken en proberen is dit er uitgekomen en het bleek een topper te zijn.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 55 minuten (30 bereiden, 25 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 2 vleestomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 4 eetl tomatenketchup
  • 2 eetl ketjap
  • 2 theel suiker
  • 1 eetl citroensap
  • sambal naar smaak
  • aardappelzetmeel
  • 100 gram geroosterde cashewnoten

Bereiding

Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.

Ontvel de tomaten (leg ze 15 seconden in kokend water en het velletje laat makkelijk los) en snijd ze in blokjes.

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. De bosui in ringen snijden.

Doe wat olie in de wok en roerbak de kip tot deze lichtbruin is. Neem ze uit de pan en doe ze op een bord.

Doe eventueel nog wat olie in de pan en fruit de ui en paprika tot de ui glazig is.

Doe nu de tomaten blokjes en de ananas (incl sap) erbij en roer dit even door.

Breng het geheel op smaak met de ketjap, ketchup, suiker, citroensap en sambal. Roer dit door en doe er nu de kip weer bij. Even goed mengen.

Laat dit zo'n 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe omroeren.

Eventueel binden met een beetje aangelengd aardappelzetmeel. Bestrooien met de bosuitjes en cashewnoten.

Serveer dit met rijst en een frisse salade.

Eet smakelijk.