Kipfilet met kerriesaus en doperwten

Dit recept heb ik jaren geleden al eens een keer gemaakt. Toevallig vond ik het in een map en heb het meteen weer uitgeprobeerd. Je raad het al, het is nog steeds erg lekker.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hele kipfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl kerriepoeder
  • 1 pak gekoelde krielaardappeltjes van ong 750 gram
  • 1 theel bouillonpoeder
  • 1 blikje ananasstukjes, ong 140 gram
  • 1 zakje kerriesaus (b.v. Knorr kerrieroomsaus)
  • 4 eetl zilveruitjes
  • 1 pak diepvriesdoperwten van 750 gram
  • evt. scheutje kookroom (light)
  • 2 eetl olijfolie

Bereiding

De kip in blokjes snijden en bestrooien met wat zout, peper en kerriepoeder. Ui pellen en snipperen.

In een braadpan (of wok) 1 eetl olie verhitten. Hierin de kip in ong 5 minuten bruin bakken. De kip uit de pan nemen en op een bord warmhouden.

Doe de andere eetl olie in de pan en fruit de ui met de eetl kerrie.

Schep de krielaardappeltjes, doperwten, kip en bouillonpoeder erdoor. Laat dit met het deksel op de pan 10 tot 15 minuten zachtjes gaar worden. Af en toe omscheppen.

Giet boven een maatbeker de ananasstukkjes af. Vang het vocht op en vul dit aan tot 2 dl met water. Klop met een garde de sauspoeder erdoor en voeg dit al roerende aan het vleesmengsel toe. Roer dit even goed door.

Ananas, zilveruitjes en evt. de room erdoor scheppen. Laat het geheel in ca 3 min goed warm worden tot de saus mooi gebonden is.

Serveer dit met een  gemengde salade.