Kippaté met pistachenoten

Gemaakt in de slow cooker, maar het kan ook in de oven. Erg lekker als voorgerecht, lunch (met een salade), picknick of als onderdeel van een buffet.

Inspiratiebron: Slowcooker kookboek - Catherine Atkinson

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 270 minuten (30 bereiden, 240 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 400 gram kipgehakt
  • 20 gram vers witbroodkruim
  • 60 ml kookroom 7% vet
  • 1/2 eiwit, geklopt
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 40 gram ham, in blokjes
  • 40 gram geroosterde pistachenoten
  • ca. 1 eetl peperkorrels
  • 1 à 2 eetl fijngehakte verse dragon of peterselie
  • snufje nootmuskaat
  • ca. 1 theel zout
  • veel versgemalen peper
  • terrine met een inhoud van 0,6 liter
  • aluminium folie

Bereiding

Leg een stukje bakpapier onderin de terrine en vet de zijkant van de terrine licht in met wat olie.

Leg een deksel van een pot of een omgekeerd schoteltje onderin de slow cooker en schenk er 2,5 cm water in. Zet de slow cooker op hoog.

Doe het broodkruim in een kom, schenk er de room over en laat even staan. Klop het eiwit en voeg toe aan het broodkruim.

Voeg het gehakt, lente-ui, knoflook, ham, pistachenoten, peperkorrels, dragon/peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe en schep alles met een houten lepel door elkaar.

Schep het mengsel in de terrine, strijk de boven kant glad en dek het af met aluminium folie.

Zet de terrine in de slow cooker en giet er zoveel kokend water bij dat de schaal voor de helft onder water staat. Met het deksel erop de paté ca. 4 uur verwarmen op hoog. De paté is gaar als de sappen die eruit komen helder zijn als je er met een prikker in prikt.
Neem de terrine uit de binnenpan en laat afkoelen. Zet dan een nacht in de koelkast.

Stort de paté op een bord en snijd in plakken. Geef er stokbrood en salade bij.

Eet smakelijk.