Kippensoep met mie

Een lichte soep, nu eens niet met vermicelli, maar met chinese mie. Eet de soep het liefst meteen, want dan blijft de mie stevig. Als je de soep van tevoren maakt, doe de mie er dan pas op het laatst in, voordat je hem serveert.

Inspiratiebron: Jane Hornby

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (15 bereiden, 25 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 stengels bleekselder, in boogjes
  • 4 bospenen, geschild en in blokjes
  • 3 takjes verse tijm, de blaadjes
  • olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 300 gram kipfilet
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 60 gram chinese mie (bijv. van soubry)
  • klein bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en smoor de wortelblokjes, bleekselder, laurierblad, tijm en wat peper 10 minuten tot de groenten zacht worden.

Snijd de kip in 3 grote stukken en leg in de pan. Schroei ze dicht in de pan. Giet de bouillon erbij.

Breng aan de kook en laat dan heel zachtjes 10 minuten pruttelen. Haal de kip uit de pan en pluk of snijd de kip in stukjes. Doe ze weer terug in de pan.

Verkruimel de mie in de pan en laat 4 minuten zachtjes koken. Maak op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Eventueel kun je er nog wat citroensap door doen, als je daar van houdt.

Eet smakelijk.