Knapperige pizzabodem

Dit recept is vooral als basis van de pizza bedoeld. Na lang uitproberen en sleutelen aan recepten is dit er als beste uitgekomen.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 ronde pizza's of een bakplaat.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 pak witbroodmix
  • 50 gram gesmolten boter
  • 3 dl lauwwarm water
  • geraspte kaas
  • rode pesto
  • tomatenketchup
  • vulling b.v. ham, tomaat, ui, salami, tonijn, broccoli, ananas of wat je zelf lekker vindt

Bereiding

Doe de witbroodmix in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de boter en het water in. Mix nu vanuit het midden net zolang tot een elastisch deeg is ontstaan. Of doe het in de keukenmachine en laat die draaien tot het deeg goed is.

Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen gedurende 10 minuten.

Verdeel het deeg over de bakvormen/bakplaat.

Verdeel wat pesto en ketchup over de bodem. Beleg de pizza met b.v. ui, ham, salami en geraspte kaas. Of maak er een pizza met tonijn van.

Bak de pizza in een voorverwarmde oven (190 graden) ongeveer 15 minuten.