Knolselder-preisoep
Een heerlijke wintersoep.
Inspiratiebron: eigen recept
Over dit recept
Kooktijd: 40 minuten (25 bereiden, 15 wachten)
Vleesfactor: Varken Ingrediënten
Voor 5 personen
- 500 gram knolselder, schoongemaakt gewogen
- 1 flinke prei, in ringetjes
- 1 liter groentebouillon
- 75 gram bacon in stukjes
- paar eetl fijngehakte peterselie
- olijfolie
Bereiding
Snijd de knolselder in plakken en daarna in blokjes.
Verwarm de olijfolie en fruit de prei op middelhoog vuur, tot deze een beetje is geslonken.
Voeg de knolselder toe en fruit alles 7 minuten. Laat niet bruin worden.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak intussen de bacon stukjes op laag vuur knapperig. Haal ze uit de pan en houd even apart.
Pureer de soep tot hij mooi glad en romig is en roer er de peterselie en gebakken bacon door. Houd een beetje bacon achter voor garnering.
Schep in kommen of borden en garneer met de bacon en flinterdun gesneden (groene) preiringetjes.
Eet smakelijk.