Kokoscake

Eigenlijk is de naam van dit gerecht Karnemelk-kokoscake. Maar omdat karnemelk in een cake mij niet lekker lijkt, zou ik zelf het recept niet zomaar maken. Ik had karnemelk over van een ander gerecht en 'moest' dus nog iets maken met het restje. Cake is altijd goed, was daarbij mijn gedacht. Maar deze cake overtrof mijn verwachtingen. Lekker en toch weer net anders dan de gewone cake. Geen zorgen, de zure smaak van karnemelk proef je echt niet terug. Ik moet nu oppassen dat ik niet speciaal voor dit recept karnemelk ga kopen.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (10 bereiden, 30 wachten)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 200 gr bloem
  • 1 ei
  • 175 ml karnemelk
  • 3/4 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gr kokos

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de kokos door elkaar tot een glad mengsel

Schep het mengsel in een ingevette taartvorm met een doorsnede van 26 cm

Sprenkel de kokos over de cake en zet 25-30 minuten in de oven op 175 graden.

Als extraatje kun je nog 3 el niet-opgeklopte slagroom mengen met 1 el kokos en dat over de cake schenken.