Komkommer met rode ui

Een frisse komkommersalade die eigenlijk overal bij past.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 135 minuten (15 bereiden, 120 wachten)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 komkommer
  • 1 ontvelde tomaat
  • 1 rode ui
  • ca. 4 eetl azijn
  • zout en peper
  • fijn geknipte peterselie

Bereiding

Was de komkommer en schaaf in flinterdunne plakjes.

Snijd de ontvelde tomaat doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de rest in kleine stukjes.

Snijd de ui doormidden en snijd beide helften in flinterdunne plakjes.

Doe de groenten in een kom en meng met de azijn, zout en peper. Voeg eventueel extra azijn e.d. toe. Zet de kom 2 uur in de koelkast. Schep tussendoor een keer om.

Voor het opdienen een keer omscheppen en er rijkelijk geknipte peterselie over strooien.

Eet smakelijk!