Koolrabisalade met yoghurtdressing

Als je de salade een uurtje van tevoren maakt verdwijnt de typische koolsmaak en krijg je een heerlijk frisse salade.

Inspiratiebron: delicious

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 kleine of 1/2 grote koolrabi
  • 1/2 frisse appel
  • 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 eetl mayo 3%
  • 2 eetl magere yoghurt
  • 1 theel gedroogde dille puntjes
  • zout en peper
  • klein kneepje citroensap
  • 1 kleine theel olijfolie

Bereiding

Schil de koolrabi en snijd in heel dunne plakken. Snijd de plakken in dunne reepjes en de reepjes in blokjes van ongeveer 1 cm. Was de appel, haal klokhuis eruit en snijd in blokjes. Maak een sausje van mayo, yoghurt, peper, zout, helft dille, citroensap en olijfolie. Roer hier de appel, koolrabi en ui door. Goed mengen en ongeveer 1 uur laten staan. Strooi er vlak voor het serveren de rest van de dille over.

Eet smakelijk.