Krieltjes met mosterd en bacon

Deze warme krieltjessalade is echt superlekker en je kunt hem bij veel gerechten serveren. De bacon geeft er extra pit aan, maar heb je liever geen vlees, kun je dit er ook makkelijk uit laten.

Inspiratiebron: Nigella Lawson

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram krieltjes, al dan niet geschild
  • 1 dikke lente-ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetl knoflookolie
  • 75 gram bacon in stukjes
  • 1 eetl grove mosterd
  • klein scheutje witte wijnazijn
  • ca. 1 theel honing, of naar smaak

Bereiding

Bak de baconstukjes krokant.

Kook de krieltjes gaar en giet ze af.

Klop mosterd, olie, azijn en wat honing door elkaar.

Schep de ringetjes lente-ui, het mosterdsausje en het grootste deel van de gebakken bacon door de krieltjes.

Doe ze over in een schaal en garneer met de achtergehouden baconstukjes.

Je kunt deze salade warm en koud eten, wat je maar wilt.

Eet smakelijk.

Aanraders bij dit recept