Linzensalade met ei

Een geweldige salade voor warme dagen. Gezond en snel klaar.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 blik bruine linzen van 310 gram
  • 2 gesnipperde bosuien
  • 1 stengel bleekselder, grof gesnipperd
  • 2 eetl gehakte korianderblaadjes
  • 2 eetl gesneden bieslook
  • 1 à 2 eetl citroensap
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 gekookte eieren
  • Peper en zout uit de molen
  • 2 eetl mayonaise light
  • 2 theel mangochutney
  • Citroensap

Bereiding

Spoel de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.

Doe de bosui, bleekselder, bieslook en koriander in een kom. Meng even. Doe de linzen erbij en roer goed door elkaar. Voeg citroensap, olijfolie en wat peper en zout toe en meng alles weer goed.

Maak een sausje van mayonaise, mangochutney en wat citroensap.

Halveer de eieren.

Verdeel de salade over 2 borden, leg de eihelften erop en schep er wat saus over.

Geef er een pittige salade bij van gesneden radijs, rode ui, witte kool en bleekselder met feta.

Eet smakelijk.