Linzensoep

Ik blijf het altijd een wondertje vinden hoe die mooie rood-oranje linzen tijdens het koken veranderen in groene soep. Met een broodje is deze soep een prima lunchgerecht.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (15 bereiden, 30 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bospeen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 stengel bleekselder, geschild en in plakjes gesneden
  • 1/2 - 1 theel komijnzaadjes
  • 1 liter bouillon
  • snufje gemalen koriander
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie
  • paar takjes peterselie of koriander, de blaadjes fijngehakt

Bereiding

Was de linzen tot het water helder is.

Verwarm de olie in een soeppan en bak de komijnzaadjes tot ze gaan geuren.

Voeg de ui, wortel, bleekselder en laurierblaadje toe en fruit ca. 5 minuten.

Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Laat 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig even door om aanbranden te voorkomen.

Haal het laurierblaadje eruit en pureer de soep met de staafmixer. Maak op smaak met gemalen koriander, gemalen komijn en peper uit de molen.

Schep in kommen en garneer met wat fijngehakte peterselie of koriander.

Eet smakelijk.