Mac & cheese met groenten

Allereerst moet je weten dat ik geen liefhebber van pasta ben. Maar toen ik dit proefde was ik erg enthousiast. Eindelijk een pastagerecht dat naar meer smaakt dan alleen pasta. Dit is werkelijk een toppertje!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 70 minuten (40 bereiden, 30 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 150 gram macaroni, Barilla nr 44
  • 1 zakje witte saus
  • 250 ml melk, mogelijk iets meer
  • 2 à 3 eetl geraspte kaas
  • 125 gram champignons, in plakjes
  • 1/2 prei, in halve ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 4 zongedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 150 gram gerookte baconstukjes (1 bakje)
  • 3 eetl panko (Japans paneermeel)
  • 3 eetl geraspte kaas
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden.

Kook de macaroni met wat zout 5 à 6 minuten in ruim water (korter dan op de verpakking staat aangegeven!). Giet de macaroni af en zet even apart.

Verhit in een flinke koekenpan wat olijfolie en bak de champignons licht bruin. Doe ze op een bord.

Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit hierin de ui, prei en paprika.

Bak intussen in een ander koekenpannetje de baconstukjes licht aan.

Voeg de tomatenstukjes, champignons, bacon en een klein beetje olie uit het tomatenpotje bij de groenten en bak alles nog even lekker door.

Maak intussen de witte saus volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje. Roer er de geraspte kaas door. De saus mag niet dik zijn, dus waarschijnlijk moet je er nog een scheut melk bij doen. Meng hier de macaroni door en schep de helft in een (ingevette) ovenschaal. Verdeel hier de helft van de groenten over. Maak een volgend laagje van achtereenvolgens de macaroni en de groenten.

Meng de panko met de geraspte kaas en verdeel dit over de groenten. Zet de schotel een half uur in de oven.

Eet smakelijk!

N.B. Het mag duidelijk zijn dat ik geen voorstander ben van het gebruik van zakjes en pakjes. Echter voor deze saus maak ik een uitzondering, omdat ik mijn zelfgemaakte saus nooit zo mooi krijg als deze. Maar ik blijf oefenen! Als je geen zakje wilt gebruiken, maak dan gewoon je eigen kaassaus.