Mangosaus

Een eenvoudig te maken saus die past bij kip, varkenshaas, bij gemengde salade, (kerrie)rijst enz. Altijd goed om hier een voorraadje van in huis te hebben. Maak wat meer en doe dat in kleine schoongemaakte potjes. Breng hiervoor de saus aan de kook, giet in de potjes, deksel erop en 10 minuten op de kop laten staan. De potjes weer omdraaien.

Inspiratiebron: Voedingscentrum

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (10 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rijpe mango, geschild en in stukjes
  • 2 cm gemberwortel, fijn gesnipperd
  • mespunt sambal
  • 1 eetl bruine basterdsuiker (afgestreken)
  • 2 eetl azijn

Bereiding

Doe alle ingrediënten plus 1 dl water in een pan en breng aan de kook. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat water, peper en zout toe. Warm de saus nog even door.

Dit recept is goed voor +/- 225 ml saus.

Eet smakelijk!