Marokkaanse groentenschotel

Gekruide groenten die eerst in de oven gebakken worden en daarna gestoofd in bouillon. Laat je niet afschrikken door de waslijst aan ingrediënten, veel specerijen heb je waarschijnlijk al en vaak heb je nog van alles in je groentenla.

Inspiratiebron: Eiwitrijk

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (10 bereiden, 50 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 rode ui, in 6 parten gesneden
  • 1 tomaat, in 4 stukken gesneden
  • 2 bospenen, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 theel kaneelpoeder
  • 1/2 theel korianderzaad, evt. gekneusd in de vijzel
  • 1/2 theel gemalen koriander
  • flinke snuf komijn
  • 1/2 theel ras el hanout
  • 1/3 theel kurkuma
  • zout en peper
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • handje peultjes, schoongemaakt
  • 125 ml groentenbouillon
  • 15 takjes verse koriander, de blaadjes fijn gesneden
  • evt handje fijngesneden peterselie
  • 3 eetl Griekse yoghurt (0% vet)
  • ca. 6 blaadjes verse munt, fijngesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de tomaat, ui, bospeen en paprika op een bakplaat of braadslee. Meng alle specerijen, zout en peper en strooi dit over de groenten. Giet er een scheut olijfolie over en meng goed door elkaar. Zet de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Als het bakproces te hard gaat de oven de laatste 10 minuten op 200 graden zetten.

Haal de groenten uit de oven en schep ze in een braadpan. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de kikkererwten en peultjes erbij en laat op laag vuur 20 - 25 minuten zachtjes pruttelen of tot de peultjes beetgaar zijn.

Maak intussen een sausje van de yoghurt en de gesneden munt en serveer deze apart bij de kruidige groenten.

Garneer de groenten met de fijngesneden koriander en evt peterselie.

Serveer deze kruidige groenten met bijvoorbeeld maïsbrood, wat je lekker in de saus kunt dopen. Mmm..

Eet smakelijk.