Mediterraan tomatenstamppotje

Deze verrassende stamppot is het lekkerst met sappige, rijpe tomaten met veel smaak. Ik heb trostomaten gebruikt, je kunt ook tasty tom nemen. Wil je geen vlees, neem dan vegetarische spekjes (AH) of vegetarisch gehakt (vegetarische slager).

Inspiratiebron: Geinspireerd op een recept van Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ca.500 gram kruimige aardappels
  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine witte ui
  • 150 -175 gram rauwe ham in iets dikkere plakken
  • 1 teen verse knoflook, gesnipperd
  • paar takjes basilicum, in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • peper uit de molen

Bereiding

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze gaar.

Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Haal de pitjes eruit, bewaar het vocht voor de aardappelpuree.

Snijd de rauwe ham in stukjes en bak ze, met een klein scheutje olie, samen met de gesnipperde uien op laag vuur tot de uien licht bruin en zacht zijn. Voeg halverwege de knoflook toe.

Maak de aardappelpuree smeuïg met een beetje olijfolie en wat tomatenvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roer nu de tomatenblokjes en uimengsel door de puree. Basilicumblaadjes erdoor werken.

Schep op de borden en garneer met basilicum.

Wij hebben dit gegeten met rauwkost.

Eet smakelijk.