Minestrone

Een gevulde soep met verse ingrediënten. Met een broodje erbij een prima lunch. De hoeveelheid is genoeg vier flinke porties.

Inspiratiebron: Karin Luiten kookt zonder pakjes en zakjes

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 gram smaaktomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 2 handen vol pasta of vermicelli
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 3 bospeentjes, in blokjes gesneden
  • 1 kipfilet (ca. 100 gram), in blokjes gesneden
  • 50 gram Italiaanse ham, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • flinke tak vers maggiblad
  • olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • zout en peper uit de molen
  • basilicum, grof gescheurd

Bereiding

Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipfilet al omscheppend bruin. Hoeft niet gaar te zijn.

Haal de kip uit de pan, voeg evt. nog wat olie toe en bak hierin op laag vuur de ui, ham, knoflook en wortel gedurende zo'n 10 minuten.

Voeg nu de courgetteblokjes, tomatenpuree, 250 ml kokend water, pasta of vermicelli, bouillonblokje, de kipstukjes en grofgesneden maggiblad toe en breng aan de kook.

Laat de soep op laag vuur onder af te roeren 15 minuten sudderen.

Maak op smaak met peper en evt. zout.

Schep in de kommen en leg de basilicum blaadjes erop.

Eet smakelijk.