Moher Lodge Fruit Cake

Na een fijne vakantie in Ierland kreeg ik van de dame, waar we een B&B hadden het recept van deze heerlijke cake.

Een opmerking: de krenten en rozijnen heb ik gehalveerd, anders wordt het wel een erg zware cake.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 150 minuten (30 bereiden, 120 wachten)

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 250 gr boter
  • 1 fles Guiness (zwart bier)
  • 250 gr. bruine suiker
  • 500 gr krenten
  • 500 gr. rozijnen
  • 125 gr. gemixed fruit (gedroogde, gesuikerde citrusschilletjes)
  • 375 gr. meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 4 eieren

Bereiding

Boter, bier en suiker mengen tot een gladde massa.

Krenten, rozijnen en gemixed fruit voorzichtig doorscheppen en minimaal 10 minuten laten rusten.

Oven voorverwarmen op 165°.

Eieren en meel toevoegen en weer voorzichtig mengen.

Verdelen over 2 blikken en zeker 2 uur in de oven.