Nasi Goreng

Het eerste recept uit mijn kookschrift. Inmiddels heb ik het al honderden keren gemaakt en het blijft lekker. Ook een prima recept als je voor een grote groep mensen moet koken. Afbeelding volgt.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (30 bereiden, 15 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte, Varken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gr rijst
  • 300 gr kipfilet of varkensfilet, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el zoute ketjap of sojasaus
  • 1 el sambal
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 3 el gemalen gember
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 300 gr prei, in ringen
  • 150 gr wortel, in kleine stukjes

Bereiding

Kook de rijst en laat afkoelen

Meng de kip- of varkensfilet met knoflook, sambal, 2 eetl van de ketjap en de specerijen.

Bak het vlees in flink wat olie (door de hoeveelheid kruiden kan het snel aanbakken)

Bak ondertussen de spekjes en uien in een andere pan

Voeg samen en voeg prei, wortel en de rest van de ketjap toe en bak al omscheppend 5 min.

Voeg de rijst toe en bak nog 10 min. al omscheppend

Lekker met gebakken ei, pindasaus, zilveruitjes, atjar tjampoer etc.

Reacties

Hoi Marieke, ik heb al veel verschillende recepten voor nasi goreng geprobeerd, maar deze van jou is met afstand de beste. Nu al favoriet!