Oosters gebakken groenten met cashewnoten

Dit is het resultaat van een experiment dat eigenlijk niet kon mislukken. Met de combinatie van de gebruikte smaakmakers kun je mijns inziens alle groenten smakelijk maken.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eetl arachide olie
  • 1 kleine ui, in stukken gesneden
  • 1/2 gele paprika, in stukken gesneden
  • 1/2 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1 bospeen, in schuine plakjes
  • handje peultjes
  • handje broccoliroosjes
  • 3/4 eetl oestersaus
  • 1/4 eetl lichte sojasaus
  • 1/2 theel maïzena
  • 1/3 theel sambal, of naar smaak
  • 1 bosui, in schuine repen
  • cashewnoten

Bereiding

Maak de peultjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden.

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui, wortel, broccoli, paprika, bospeen en peultjes 3 - 5 minuten op hoog vuur.

Maak een sausje van de sojasaus, oestersaus, sambal, maïzena en een klein scheutje water.

Roer, wanneer de groenten beetgaar zijn, het sausje en de bosui erdoor. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen, tot de saus gebonden is.

Schep in een kom en strooi er een klein handje cashewnoten over. Geef de rest van de noten er apart bij.

Eet smakelijk.

Aanraders bij dit recept