Oosterse gehaktballetjes met witlofsalade

Een verrassende combinatie met ingrediënten all over the world.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1/2 losgeklopt ei
  • 2 eetl fijngesneden platte peterselie
  • zout en peper
  • 1 1/2 theel nasikruiden van de toko of een mengsel van gemalen koriander, komijn, kurkuma, knoflook, uien gember
  • snuf kaneel
  • paprikapoeder
  • 2 struikjes witlof
  • 1 appel (elstar)
  • 2 eetl magere yoghurt
  • 1 eetl mayo 3 %
  • zout en peper
  • mosterd
  • kneepje citroensap

Bereiding

Maak het gehakt aan met het ei, peterselie en alle kruiden. Kneed goed door elkaar en draai er 8 balletjes van. Zet tot gebruik in de koelkast.

Halveer de witlof en snijd de pit eruit. Snijd in smalle reepjes en was ze. Laat goed uitlekken.

Maak de saus: roer yoghurt, mayo, zout, peper, mosterd en citroensap door elkaar in een kom.

Was de appel, snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd verder in kleine stukjes. Schep door de saus.

Als de witlof is uitgelekt, deze met de appelstukjes mengen.

Bak intussen de gehaktballetjes op laag vuur bruin en gaar.

Serveer dit met b.v. gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk.