Open aubergine lasagne

Persoonlijk ben ik waanzinnig gek op lasagne! Ik kan iedere dag wel pasta eten en lasagne is dan toch favoriet. Te vaak pasta is alleen niet zo gezond en kan eentonig worden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een gezonde en lekkere variatie. Deze variant van lasagne lijkt niet op lasagne met tomatensaus en pasta bladeren, maar is daarom niet minder lekker! De voordelen van deze versie? Heel simpel: het is gemakkelijk te bereiden, het staat in een flits op tafel, hij bevat geen vlees én een stuk minder calorieën dan "gewone" lasagne uit een pakje. Daarom is het absoluut de moeite waard om deze heerlijke open aubergine lasagne te proberen!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (15 bereiden, 10 wachten)

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1/2 aubergine
  • ± 1 el Rode pesto
  • Geitenkaas (rolletje van 4 schijfjes)
  • 2 Tomaten
  • 1 Grote hand verse spinazie
  • 1 Kleine ui of een stukje prei
  • Geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de aubergine in dunnen plakken (ik gebruik een schaaf van 3 mm). Snij de tomaten op dezelfde wijze. Gril de aubergine in de gril pan Snij de ui/prei en deze kort zodat het wat slinkt.

Je kunt nu beginnen met het opbouwen van de lasagne:

Leg 1 plak gegrilde aubergine op de bodem van de ovenschaal Besmeer de aubergine met een dun laagje pesto Beleg met plakjes tomaat Hier overheen je baksel van prei/ui en spinazie Bestrooi met geitenkaas

Herhaal bovenstaande tot je een mooie toren hebt opgebouwd en eindig met een plak aubergine. Nog 10 minuutjes tot een kwartiertje in de oven en klaar is Kees!

Wil je toch koolhydraten eten bij dit gerecht raad ik aan om er een lekker stokbroodje bij te eten met kruidenboter. Een wijntje ernaast misstaat dan natuurlijk ook niet! Eetsmakelijk