Ovenschotel met spinazie, ei en tomaat

Jammie, dit is echt heel lekker!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (20 bereiden, 30 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 tot 450 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram spinazie (diepvries, deelblokjes) ontdooid en goed laten uitlekken
  • 3 eieren, gekookt en in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 trostomaten in plakjes
  • geraspte kaas
  • zout, peper en nootmuskaat
  • gedroogde oregano
  • klein beetje olijfolie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. In een hapjespan de olijfolie verhitten en hierin de ui fruiten tot deze glazig is. De spinazie erbij doen en het vocht helemaal laten verdampen. Het mengsel op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal leggen. Bestrooien met b.v. aardappelkruiden. Leg hier eerst de spinazie op. Schep er een beetje geraspte kaas over en bedek dit met de plakjes ei. Strooi wat zout en peper op het ei. Nu de rest van de aardappelschijfjes erop leggen en hier weer de tomatenschijven bovenop. Bestrooien met de oregano, het mag best een beetje pittig zijn. Strooi er nog wat geraspte kaas over en zet de schotel zo'n 30 minuten in de oven.