Paddestoelen risotto

Gebruik voor deze heerlijke risotto paddestoelen die je zelf lekker vindt, b.v. gemengde wilde paddestoelen. Zelf heb ik een mengsel gebruikt van kastanjechampignons en cantharellen, die op dit moment goed verkrijgbaar zijn. Het oorspronkelijke recept is van Henja Schneider, maar ik heb mijn eigen draai aan dit recept gegeven.

Inspiratiebron: Henja Schneider

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (20 bereiden, 25 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 ml groentebouillon of paddestoelenbouillon
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselder, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 125 gram risottorijst
  • 50 ml witte wijn
  • scheutje vloeibare margarine
  • 150 - 200 gram paddestoelen naar wens
  • ca. 50 ml kookroom light
  • geraspte kaas, b.v. grana padano
  • fijngeknipte peterselie
  • peper uit de molen

Bereiding

Maak de paddestoelen schoon en snijd in plakjes/stukjes.

Verhit een scheut olijfolie in een pan (persoonlijk vind ik een anti aanbak pan ideaal) en laat op matig vuur de ui, bleekselder en knoflook bakken tot al het vocht verdampt is.

Strooi de rijst erbij en laat even meebakken. Zet het vuur laag. Witte wijn erbij, even laten uitbruisen.

Giet er nu elke keer een scheut bouillon bij en laat de rijst de toegevoegde bouillon opnemen voordat je de volgende scheut bouillon erbij doet. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Het kan zijn dat je iets meer of iets minder bouillon nodig hebt. Dit proces duurt 20 - 25 minuten.

Verhit ondertussen in een koekenpan de margarine met een klein beetje olie en bak hierin rustig de paddestoelen tot het vocht verdampt is en ze een beetje gaan bakken. Voeg de kookroom toe en laat dit tot een sausje inkoken.

Roer nu de paddestoelensaus door de risotto. Je kunt er voor kiezen nu de kaas erdoor te roeren of deze er apart bij te geven. Laat er de pepermolen even over gaan en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!