Paksoi met ei

Op Oosterse wijze klaargemaakte paksoi met gekookte eieren.

Inspiratiebron: Wok kookboek

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (15 bereiden, 10 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 struik paksoi
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • sambal naar smaak
  • 2 eetl sojasaus
  • 2 eetl kokosmelk
  • zout
  • 2 grote eieren
  • olie

Bereiding

Kook de eieren 8 - 9 minuten.

Was de paksoi en snijd de stengels in repen.

Verhit een scheut olie in een wok en fruit daarin de ui met sambal. Fruit de paksoi kort mee. Voeg de tomatenblokjes, sojasaus en kokosmelk toe. Laat ca. 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de paksoi in een schaal en garneer met de eieren of geef ze er apart bij.

Geef er witte rijst bij.

Eet smakelijk.