Paksoi uit de wok

Dat paksoi een ideale wokgroente is, bewijst dit gerecht. En als je geen vlees wilt, gewoon de kip er uit laten.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 struik paksoi
  • 75 - 100 gram taugé, gewassen
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • zout en peper
  • snuf paprikapoeder
  • snuf djintan (komijnzaad)
  • snuf ketoembar (gemalen koriander)
  • scheutje ketjap manis
  • scheutje oestersaus
  • zoete chilisaus (of ketjapsaus)
  • 1/2 kipfilet in blokjes
  • olie om in te bakken

Bereiding

Haal de stengels paksoi los van de struik en was ze. Snijd het witte gedeelte in 1/2 cm brede repen en het groen in smallere reepjes. Houd wit en groen apart.

Verhit een beetje olie in de wok en bak de kip hierin lichtbruin. Strooi er wat zout, peper en paprikapoeder over. Schep op een bord.

Zet de warmtebron iets lager en doe nog wat olie in de wok. Fruit de sjalot 2 min.

Voeg de witte paksoi toe en roerbak ca. 4 min. Laat dan de kip 2 min. meebakken.

Dan de groene paksoi en taugé erbij en nog 2 minuten omscheppend bakken. Bestrooi met de djintan en ketoembar.

Breng de groente naar één kant van de pan. Giet de ketjap, oestersaus en chilisaus/ketjapsaus erin. Even mengen en door de paksoi roeren.

Lekker met rijst en een rauwkostsalade.