Paprika met kikkererwten en harissa

De harissa maakt de paprika en kikkererwten lekker pittig. Deze gezonde en lichte maaltijd heb je in no time op tafel staan.

Inspiratiebron: Nigel Slater

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • ca. 7 mini trostomaten, ontveld en gehalveerd
  • 1/2 theel harissa, of naar smaak
  • 1 blik kikkererwten van ca. 450 gram
  • zout
  • sap van 1/2 citroen
  • handvol basilicumblaadjes

Bereiding

Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in 8 - 10 repen.

Verhit de olijfolie en bak de paprikarepen 2 - 3 minuten.

Voeg de tomaten toe en laat ze in ca. 4 minuten zacht worden. Druk er met een houten lepel op, zodat het sap vrijkomt.

Meng er de harissa door tot je een sausje krijgt.

Voeg nu de kikkererwten met het water uit het blik toe. Roer door elkaar en laat door en door warm worden.

Voeg een beetje zout (evt) en het citroensap toe.

Strooi er als laatste de basilicumblaadjes over. Dien meteen op.

Eet smakelijk.